Сбогуването с Иван Нейков ще е в четвъртък в храм Света

...
Сбогуването с Иван Нейков ще е в четвъртък в храм Света
Коментари Харесай

Сбогуваме се с Иван Нейков в четвъртък

Сбогуването с Иван Нейков ще е в четвъртък в храм „ Света София “, оповестиха за Българска телеграфна агенция от фамилията. Иван Нейков умря ненадейно през днешния ден, на 68-годишна възраст. 

Церемонията в храма „ Света София “ ще стартира в 12:00 часа на 3 август. 

Иван Нейков беше ръководител на Балканския институт по труда и обществената политика и някогашен министър на труда.  Автор е на редица изявления в национални издания и издания на Международната организация на труда, свързани с разнообразни аспекти на обществената политика, трудово право, групови договаряния и договаряне, трудови разногласия, безвредни и здравословни условия на труд, индустриални връзки, обществено осигуряванe, тъждество на половете, подготовка и преквалификация.

Той е роден в Хасково на 17 април 1955 г, по обучение е правист, специализирал трудово право и индустриални връзки. Бил е заместник-председател на КНСБ сред 1992 и 1997 година

През февруари 1997 година е назначен от президента Петър Стоянов за министър на труда и обществената политика в кабинета на Стефан Софиянски. Остава отпред на министерството и в последвалото държавно управление на Иван Костов. През този интервал е началник на работната група по осъществяване на пенсионната промяна и създаването на Кодекса по наложително публично обезпечаване. Ръководи и хармонизирането на българското трудово и обществено законодателство със стандартите на Европейския съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР